2 šaukštai avinžirnių miltų vienam žmogui
kurkuma, druska, rūkyta malta aštri paprika, harisa, kuminas, kiti širdžiai brangūs prieskoniai
vanduo
svogūnai, pomidorai, špinatai, kalendra, rauginti agurkai, kitos daržo gėrybės
aliejus kepimui
Avinžirnių miltus išplakam su prieskoniais ir vandeniu. Padedam į šalį, tegul išbrinksta, kokiam pusvalandžiui. Žinoma, jeigu pusryčiai skubūs, galima ir iš karto kepti, nieko blogo nebus. Arba galima užpilti vandeniu miltus iš vakaro.
Pakepam svogūnus ir maltą rūkytą aštrią papriką. Sudedam pomidorus, pakepinam, jiems bekepant sudedam špinatus, dar pakepam.
Pastumiam viską į vieną pusę keptuvės, o į kitą supilam omleto tešlą. Taip galim daryti, jeigu didelė keptuvė, o jeigu maža, tai tada daržves trumpam išimam ir omletą kepam per visą keptuvę.
Kai omleto viena pusė gerai apkepa, galime jį apversti, o galime ir neversti, nes jis turėtų būti plonas ir kepant vienai pusei turėtų jau būti beveik iškepus ir viršutinė. Ant omleto vidurio sudedam kepintas daržoves ir uždengiam jas omleto kraštais iš abiejų šonų. Šiek tiek dar pakepam, apverčiam, dar pakepam, ir viskas.
Ant viršaus tiks visokiausi žalumynai, taip pat jie tiks ir į vidų, čia grynai skonio reikalas.
Duona be gliuteno.